Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στατιστικά και JPMorgan απογοητεύουν τη Wall

Τα αποτελέσματα της JPMorgan δεν δημιουργούν καλές προοπτικές για το Q4 των τραπεζών και πιέζουν χαμηλότερα ΗΠΑ και Ευρώπη, ειδικά μετά την ξαφνική επιδείνωση στο καταναλωτικό κλίμα.

Τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου της JPMorgan δεν δημιούργησαν καλές προοπτικές για το Q4 των αμερικανικών τραπεζών και ωθούν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ειδικά μετά την ξαφνική επιδείνωση στο καταναλωτικό κλίμα.

Η J.P. Morgan Chase ανακοίνωσε κέρδη περισσότερα απ’όσα αναμένονταν, αλλά οι πιστωτικές ζημίες της παρέμειναν υψηλές και ο οίκος παρακατέθεσε σχεδόν 2 δισ. δολ. για να καλύψει ζημίες από καταναλωτικά δάνεια, καθώς ένας στους 10 Αμερικανούς είναι άνεργος.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,84% στις 10.620 μονάδες, ο S&P 0,89% στις 1.138 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,9% στις 2.295 μονάδες.

Η ημέρα είναι πλούσια σε στατιστικές ανακοινώσεις. Ανακοινώθηκε συγκρατημένος πληθωρισμού Δεκεμβρίου και ισχυροποίηση του δείκτη μεταποίησης Empire, ενώ τα μεγέθη για την βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου συντάχθηκαν με τις προβλέψεις. Το στοιχείο όμως που κίνησε τελικά τους δείκτες -και τους κίνησε αρνητικά- ήταν η διαμορφωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης χαμηλότερα των προβλέψεων.

Η JPMorgan είναι η πρώτη από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Η Goldman Sachs ανακοινώνει στις 21 Ιανουαρίου, η Citigroup στις 19 τρέχοντος, η Bank of America στις 20. Η μετοχή της JPMorgan υποχωρεί 2% στις αγορές παραγώγων, μετά τα αποτελέσματά της.

Τα διεθνή χρηματιστήρια ξεκίνησαν με θετικές διαθέσεις, στον απόηχο των καλών αποτελεσμάτων της Intel, αλλά η άνοδος εκτονώθηκε σχετικά εύκολα και η εικόνα έγινε σταθεροποιητική το μεσημέρι στην Ευρώπη.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται αμετάβλητος, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,88%, και ο CAC 0,5%.

Οι τράπεζες επωμίζονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με απώλειες 1% με 2% για Barclays, SocGen, Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v