Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων η Ασία

Στο χαμηλότερο επίπεδο για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε εβδομάδων διαμορφώθηκαν οι ασιατικές αγορές, μετά τα μέτρα της Κίνας για τις τράπεζες. Πτώση 1% για Nikkei, 3% για Κίνα.

Ισχυρές πιέσεις για τις ασιατικές αγορές, με τις μετοχές μετάλλων και πετρελαίου να καταγράφουν σημαντικές απώλειες μετά την απόφαση της Κίνας να προχωρήσει σε αύξηση των υποχρεωτικών αποθεματικών των τραπεζών, σε μία ακόμη κίνηση που αποδεικνύει την πρόθεσή της για περισσότερο «σφιχτή» νομισματική πολιτική.

Πτώση 1,1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τράπεζες και μεταλλευτικές να αποτελούν «βαρίδια» για την πορεία του. Απώλειες 3,9% για την Industrial & Commercial Bank of China, με την China Construction Bank να υποχωρεί 3,2%. Ισχυρή πτώση 4,1% για την Baoshan Iron & Steel, την μεγαλύτερη χαλυβουργία της Κίνας, μετά την υποβάθμιση του κλάδου από την Morgan Stanley.

Απώλειες 1,32% για τον Nikkei, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να αποδυναμώνεται κατά 0,64%. Σε χαμηλό επτά εβδομάδων διαμορφώθηκε ο Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με απώλειες της τάξης του 2,3%, ενώ πτώση 1,6% σημείωσε ο Kospi της Ν. Κορέας.

Σε «ελεύθερη πτώση» η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 3,21%, ενώ απώλειες της τάξης του 3,12% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Πτωτική πορεία, αυτήν την ώρα, για τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40 να υποχωρούν μεταξύ 0,1% και 0,3%.

"Βαρίδι" αποτέλεσαν για την Wall Street τόσο τα απογοητευτικά μεγέθη τριμήνου της Alcoa όσο και η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος. Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,35% στις 10.626,81 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,94% στις 1.136,21 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 1,3% στις 2.282,31 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v