Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη με κινεζική στήριξη στην Ασία

Η ισχυρή άνοδος στις κινεζικές εξαγορές οδήγησε σε κέρδη μετοχές εμπορευμάτων στηρίζοντας την ανοδική πορεία των κυριότερων ασιατικών αγορών. Άνοδος 1,6% για MSCI Ασίας-Ειρηνικού.

Η άνοδος υψηλότερα των εκτιμήσεων των κινεζικών εξαγωγών κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, οδήγησε σε ισχυρά κέρδη μετοχές εμπορευμάτων αλλά και μεταλλευτικών εταιριών, στηρίζοντας την ενίσχυση των ασιατικών αγορών. Κλειστός λόγω αργίας ο Nikkei.

Άνοδος 1,6% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τις μετοχές εμπορευμάτων να καταγράφουν ράλι, καθώς οι εξαγωγές της Κίνας ενισχύθηκαν κατά 17,7% τον Δεκέμβριο.

«Το story της ανάκαμψης για την οικονομία ακολουθεί πολύ καλή πορεία’, τονίζει στο Bloomberg ο κ. Nader Naeimi, αναλυτής της AMP Capital Investors, «η αύξηση στις κινεζικές εξαγωγές αποδεικνύει ότι η ζήτηση από το εξωτερικό παραμένει υψηλή και ως εκ τούτου ότι και οι ανεπτυγμένες οικονομίες έχουν κατορθώσει να ξεφύγουν από την ύφεση».

Άνοδος 1,37% για το δείκτη Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Θετική η εικόνα στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον ASX να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,79%. Οριακές απώλειες για την αγορά της Κορέας, με τον δείκτη Kospi να αποδυναμώνεται μόλις κατά 0,03%. Ήπιες πιέσεις στην αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί μόλις κατά 0,06%, ενώ σε θετική πορεία ο Shanghai Composite με κέρδη της τάξης του 0,46%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Άνοδος 0,5% για τον DAX 30, κέρδη της τάξης του 0,6% για τον FTSE 100, ενώ κατά 0,8% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Θετικό γύρισμα στο «photo finish» για την Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 10.618,19 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,29% στις 1.144,98 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,74% στις 2.317,17 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v