Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική στήριξη στην Ασία

Τα ιδιαίτερα θετικά οικονομικά μεγέθη της Intel προσέφεραν στήριξη στις τεχνολογικές μετοχές, οδηγώντας υψηλότερα τις κορυφαίες ασιατικές αγορές. Κέρδη 0,6% για Nikkei, στο 0,3% για Κίνα.

Μετά την εντυπωσιακή πορεία της Intel στο δ’ τρίμηνο του 2009, οι μετοχές τεχνολογικών εταιριών της Ασίας «αναθάρρησαν» σημειώνοντας σημαντικά κέρδη και στηρίζοντας την ανοδική πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών της περιοχής.

Άνοδος 0,4% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με «ηγέτες» τις τεχνολογικές εταιρίες. Κέρδη 6,3% για την Nanya Technology, ενώ άνοδο της τάξης του 1,5% σημείωσε η Elpida Memory. «Η Intel προσφέρει την ώθηση που χρειάζονται οι τεχνολογικοί τίτλοι», τονίζει ο κ. Lim Chang Gue σε σχόλιό του στο Bloomberg. Οι περισσότεροι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι εάν και η σημερινή ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών της JPMorgan Chase είναι εξίσου θετική με αυτήν της Intel, τότε η επενδυτική αισιοδοξία θα δεχθεί ισχυρή ανοδική ώθηση.

Άνοδος 0,68% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και η αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να ενισχύεται κατά 0,133%, ενώ άνοδο 0,55% κατέγραψε ο Kospi της Ν. Κορέας. Αντίθετη πορεία για τον Hang Seng, ο οποίος σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,15%.

Σε θετική πορεία και η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,38% και τον Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,23%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα μεγέθη τριμήνου της JPMorgan Chase αλλά και σε σημαντικά μακροοικονομικά μεγέθη. Κέρδη 15 μονάδων για τον DAX 30, άνοδος 15 μονάδων για τον FTSE 100, ενώ κατά εννέα μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η Wall Street δεν "νοιάστηκε" για τα δυσμενή μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ και κινήθηκε ανοδικά στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,28% στις 10.710,55 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,24% στις 1.148,46 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,38% στις 2.316,74 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v