Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις, πλην Κίνας, στην Ασία

Σε τροχιά υποχώρησης, με εξαίρεση την Κίνα, που σημείωσε οριακά κέρδη 0,1%, κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με πιέσεις σε μετοχές τραπεζών και τεχνολογικών ομίλων. Πτώση 0,8% για Nikkei.

Η υποχώρηση στις μετοχές τραπεζών αλλά και τεχνολογικών εταιριών, λόγω ανησυχιών για την πορεία των κερδών στους δύο κλάδου, οδήγησε χαμηλότερα τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση την Κίνα, η οποία, όμως, σημείωσε οριακά κέρδη.

Πτώση 0,6% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον δείκτη τεχνολογικών μετοχών να υποχωρεί 2,3%, ενώ το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε στο ένα προς δύο. «Οι αγορές φαίνεται να σταματούν για να πάρουν μία ανάσα», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Prasad Patkar, διαχειριστής κεφαλαίων 1,6 δισ. δολαρίων στην Platypus Asset Management, «βρίσκονται εν αναμονή εταιρικών ανακοινώσεων, στοιχείο που θα τους «δείξει» την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης».

Απώλειες 2,4% για την Commonwealth Bank of Australia, με την Westpac Banking να αποδυναμώνεται 1,2%. Πτώση 6% για την Nanya Technology και απώλειες 6,3% για την Inotera Memories.

Σε πορεία υποχώρησης ο Nikkei, ο οποίος αποδυναμώθηκε κατά 0,83%. Ανάλογη εικόνα στις αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας με τους δείκτες ASX και Kospi να υποχωρούν κατά 0,94% και 0,09% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα σε θετική πορεία κινήθηκε η αγορά του Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να ενισχύεται κατά 0,21%. Στο ίδιο «μήκος κύματος» και το χρηματιστήριο της Κίνας. Κέρδη 0,19% για τον CSI 300, ενώ κατά 0,28% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Ήπια διόρθωση καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες οκτώ μονάδων για τον DAX 30, πτώση 11 μονάδων για τον FTSE 100, ενώ κατά τρεις μονάδες χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Κλειστή παρέμεινε, χθες, η Wall Street, λόγω του εορτασμού για την ημέρα γέννησης του Martin Luther King.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v