Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Obama «βύθισε» την Ασία

Οι προτάσεις του Barack Obama για τις εμπορικές τράπεζες, σε συνδυασμό με την υποχώρηση στις τιμές εμπορευμάτων οδήγησαν ισχυρά χαμηλότερα την Ασία. Απώλειες 2,5% για Nikkei, 1,2% για Κίνα.

Οι προτάσεις του Barack Obama για περιορισμό της επενδυτικής δραστηριότητας των τραπεζών σε συνδυασμό με την υποχώρηση στις τιμές εμπορευμάτων, λόγω φόβων για αύξηση επιτοκίων στην Κίνα, οδήγησαν σε ισχυρή πτώση τις κορυφαίες ασιατικές αγορές. Ισχυρή ανάκαμψη του γεν έναντι του ευρώ και στα CDS.

Απώλειες 1,7% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος καταγράφει την μεγαλύτερη διαδοχική περίοδο απωλειών εδώ και έξι μήνες, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς 16.

Ανάλογη εικόνα και για την αγορά του Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί κατά 2,56%. Πτώση 1,6% για τον ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, ενώ κατά 2,19% χαμηλότερα κινήθηκε ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Σε τροχιά αποδυνάμωσης το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον CSΙ 300 να καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,22% και τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,98%. Στο 2,25% η υποχώρηση για τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Σε τροχιά διόρθωσης, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τις προτάσεις Obama να «σκιάζουν» και τις διαθέσεις των επενδυτών σε αυτές. Απώλειες 0,8% για τον DAX 30, πτώση 0,6% για τον FTSE 100, ενώ κατά 0,8% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η Wall Street πραγματικά τρόμαξε από τις προθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να καταγράψει ισχυρές απώλειες στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με πτώση 2,04% στις 10.389,88 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,89% στις 1.116,48 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 1,12% στις 2.265,70 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v