Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εμπορεύματα στήριξαν την Ασία

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές, με στήριξη από την καλή πορεία των εμπορευμάτων αλλά και τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά ακινήτων. Κέρδη 0,3% για Nikkei, 2% για Κίνα.

Ανοδική πορεία για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στις κορυφαίες ασιατικές αγορές, οι οποίες στηρίχθηκαν στην πολύ καλή πορεία εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εμπορευμάτων, ενώ στήριξη προσέφεραν και τα καλά στοιχεία για την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ.

«Η αγορά ακινήτων των ΗΠΑ εξακολουθεί να βελτιώνεται. Το ίδιο ισχύει και για την οικονομία. Αυτό ευνοεί τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων αλλά και εμπορευμάτων», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Hiroichi Nishi, διαχειριστής κεφαλαίων στην Nikko Cordial Securities.

Άνοδος 1,2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο επτά προς δύο. Ανοδική πορεία για το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, με τον Nikkei να ενισχύεται κατά 0,32%.

Ισχυρά κέρδη για το χρηματιστήριο της Κίνας, μετά από αρκετές συνεδριάσεις έντονων πιέσεων. Άνοδος 2,69% για τον CSI 300, ενώ κατά 2,36% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται κατά 2,51%.

Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν και οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να καταγράφουν κέρδη 0,96% και 1,2% αντίστοιχα.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40 να ενισχύονται μεταξύ 0,2% και 0,4%.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις ενδείξεις σταθεροποίησης στην στεγαστική αγορά ώθησαν τους δείκτες της Wall Street υψηλότερα για δεύτερη διαδοχική ημέρα. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,09% στις 10.296,7 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,29% στις 1.103,26 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,87% στις 2.190,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v