Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία "επανέφεραν" τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας, οδηγώντας σε πτωτική πορεία, αν και με ήπιες απώλειες, τις ασιατικές αγορές. Απώλειες 0,46% για Nikkei, 0,4% για Κίνα.

Οι ανησυχίες για την «δύναμη» της ανάκαμψης των ασιατικών οικονομιών, μετά και τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία, οδήγησαν σε υποχώρηση, αν και ήπια, τα κορυφαία χρηματιστήρια της Ασίας.

Πτώση 0,7% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, μετά την πτώση σε χαμηλό πέντε μηνών των λιανικών πωλήσεων στην Αυστραλία, αλλά και την ενίσχυση στο 7,3% της ανεργίας στη Ν. Ζηλανδία.

Απώλειες 0,46% για τον Nikkei, με «βαρίδι» την μετοχή της Toyota, η οποία υποχώρησε υψηλότερα του 4%, παρά τα θετικά μεγέθη τριμήνου, κυρίως εξαιτίας δημοσιεύματος του Bloomberg για πιθανότητα ανάκλησης μοντέλων Prius στην Ιαπωνία.

Πτώση 0,62% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, με τον Hang Seng να σημειώνει ισχυρότερες απώλειες της τάξης του 1,65%. Σταθεροποιητική πορεία για την αγορά της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να ενισχύεται κατά 0,09%.

Ήπιες πιέσεις στο χρηματιστήριο της Κίνας, καθώς ο CSI 300 κατέγραψε πτώση της τάξης του 0,43%, ενώ κατά 0,3% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη μεταξύ 0,2% και 0,3% για DAX 30, FTSE 100 και CAC 40. Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή πληθώρας εταιρικών μεγεθών και σαφώς των συνεδριάσεων ΕΚΤ και Τράπεζας της Αγγλίας.

"Διχασμένη" εμφανίστηκε η Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση καθώς η κατώτερη των εκτιμήσεων αύξηση του δείκτη υπηρεσιών ISM τον Ιανουάριο ώθησε τους Dow και S&P σε μία περιορισμένου μεγέθους διόρθωση, μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,26% στις 10.270,55 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,55% στις 1.097,28 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα μόλις 0,4% στις 2.190,91 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v