Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση και λόγω Ελλάδας στην Ασία

Οι ανησυχίες των επενδυτών για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και την «μετάδοσή» τους στην υπόλοιπη Ευρώπη, οδήγησαν σε υποχώρηση τις ασιατικές αγορές. Απώλειες 1% για Nikkei, 0,2% για Κίνα.

Σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές με τις ανησυχίες για τα ελληνικά προβλήματα αλλά και το ενδεχόμενο διάχυσής τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη να φθάνουν έως την Ανατολή, οδηγώντας και σε νέα πτώση το ευρώ στις συναλλαγές των ασιατικών αγορών συναλλάγματος.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος του Τόκιο, φθάνοντας κοντά σε χαμηλό οκτώ μηνών, στα 1,3622 δολάρια.

Πτώση 0,5% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος συμπλήρωσε την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών.

«Το πιθανότερο είναι ότι οι επενδυτές θα διατηρήσουν την συγκρατημένη τους στάση έως ότου εφαρμοστούν τα επιπλέον μέτρα για επίλυση των δημοσιονομικών θεμάτων Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών», τονίζει στο MarketWatch, ο κ. Lee Jin-woo της Mirae Asset Securities. Πάντως υπάρχουν και αναλυτές που θεωρούν ως υπερβολικές τις ανησυχίες των επενδυτών. «Νομίζουμε ότι αυτοί οι φόβοι είναι υπερβολικοί», υποστηρίζει με τη σειρά της η κ. Juliette Saly.

Απώλειες 1,05% κατέγραψε ο Nikkei, ενώ αντίθετα οριακά κέρδη σημείωσε η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται κατά 0,14%.

Πτώση 1,2% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 0,91% χαμηλότερα κινήθηκε ο Kospi στο χρηματιστήριο της Ν. Κορέας.

Ήπιες απώλειες για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να αποδυναμώνεται κατά 0,15% και τον Shanghai Composite να καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,22%.

Σε τροχιά υποχώρησης κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 0,2% για DAX 30, πτώση 0,3% για FTSE 100, ενώ κατά 0,4% χαμηλότερα κινείτια ο CAC 40.

Κατόρθωσε να «κρατήσει» τις 10.000 μονάδες ο Dow Jones στη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,10% στις 10.012,23 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,29% στις 1.066,19 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,74% στις 2.141,12 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v