Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετική τροχιά οι ασιατικές αγορές

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις αγορές Ιαπωνίας και Κίνας, υπό την ελπίδα ευρωπαϊκής παρέμβασης για την διάσωση της Ελλάδας, αλλά και στοιχείων για ανάκαμψη της ζήτησης στην Ασία.

Σημαντικά κέρδη για τις ασιατικές αγορές αλλά και τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών, καθώς εντείνεται η φημολογία για στήριξη της Ελλάδας από την ΕΕ, υπό γερμανική επίβλεψη, ενώ τα στοιχεία για την ζήτηση στην Ασία εμφανίζονται θετικά.

Κέρδη 0,2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο δύο προς ένα. Άνοδος 0,3% για το γουόν της Ν. Κορέας, ενώ σε χαμηλό πέντε μηνών υποχώρησαν τα CDS των ασιατικών, κρατικών ομολόγων.

Η ανάκαμψη στις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχείων για την πορεία της οικονομίας της Ινδονησίας, αλλά και η νέα ενίσχυση των εξαγωγών της Κίνας, αποτέλεσαν, επίσης, στοιχεία που στήριξαν τις αγοραστικές διαθέσεις των επενδυτών.

Κέρδη 0,31% για τον Nikkei, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και ο ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας καταγράφοντας άνοδο 0,27%. Στο 0,67% η ενίσχυση για τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ οριακές απώλειες 0,02% σημείωσε ο Kospi της Ν. Κορέας.

Ισχυρή άνοδος για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 1,04% και τον Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη 0,74%.

Ισχυρή ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα και στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Άνοδο 1,1% καταγράφει ο DAX 30, 1,3% ο DJ Stoxx 50, ενώ κατά 0,5% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Οι πληροφορίες ότι επίκειται «διάσωση» της Ελλάδας από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκάλεσε εύρωστη αντίδραση των βασικών δεικτών της Wall Street και απομάκρυνε θεαματικά τον Dow Jones από το ψυχολογικό «φράγμα» των 10.000 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,52% στις 10.058,64 μονάδες, ενώ ο S&P κέρδισε 1,3% στις 1.070,52 μονάδες, και ο Nasdaq 1,17% στις 2.150,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v