Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο διαμορφώθηκαν οι ασιατικές αγορές, χάρη στην καλύτερη των αναμενόμενων πορεία εταιρικών μεγεθών τριμήνου και αισιοδοξία για την ανάκαμψη.

Ισχυρά κέρδη για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς αρκετές εταιρίες ανακοίνωσαν μεγέθη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ η εμπιστοσύνη των επενδυτών για την ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει υψηλή.

Κέρδη 1,8% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με στήριξη και από τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Άνοδος 2,9% για την Rio Tinto, ενίσχυση 1,8% για την BHP Billiton.

«Η προσοχή της αγοράς έχει στραφεί από την ανησυχία για το κρατικό χρέος στα εμφανή σημάδια της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Matt Riordan, διαχειριστής κεφαλαίων ύψους 5 δισ. δολαρίων στην Paradice Investment Management.

Άνοδος 2,72% σημείωσε ο Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται κατά 2,09%. Στο ίδιο «μήκος κύματος» τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να σημειώνουν κέρδη 1,76% και 1,65% αντίστοιχα. Κλειστή η αγορά της Κίνας, λόγω εορτασμών για το Νέο Σεληνιακό Έτος.

Θετική εικόνα εμφανίζουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,6% για τον DAX 30, άνοδος 1,5% για τον FTSE 100, ενώ κατά 0,7% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και την αισθητή βελτίωση του κλάδου της μεταποίησης, ώθησαν υψηλότερα τη Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,68% στις 10.268,89 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,8% στις 1.094,86 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,4% στις 2.214,19 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v