Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία και αποτελέσματα ώθησαν τη Wall

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και την αισθητή βελτίωση του κλάδου της μεταποίησης, ώθησαν υψηλότερα τη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και την αισθητή βελτίωση του κλάδου της μεταποίησης, ώθησαν υψηλότερα τη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, ο δείκτης μεταποίησης Empire State ενισχύθηκε στο 24,9% τον Φεβρουάριο έναντι 15,9% τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας τα υψηλά Οκτωβρίου 2009.

Παράλληλα, θετικά ήταν και τα μηνύματα από την στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ καθώς ο δείκτης που καταρτίζει η Ένωση Κατασκευαστών Κατοικιών (NAHB) ανήλθε στις 17 μονάδες, μετά από δύο διαδοχικούς μήνες υποχώρησης.

Επιπλέον, η αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ ενίσχυσε τις τιμές των εμπορευμάτων με το πετρέλαιο να κερδίζει 3,9% και τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να διαπραγματεύονται –λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης- υψηλότερα 2,7% και 2,1% αντίστοιχα.

Άνοδος και για τους τραπεζικούς τίτλους καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Βρετανικής Barclays τόνωσαν τη ζήτηση τραπεζικών τίτλων και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Κέρδη 4% για τη Citigroup, 5,2% για τη Bank of America, 2,5% για τη JP Morgan και 1,3% για τη Wells Fargo.

Σημειώνεται από τις 19 Ιανουαρίου οι δείκτες Dow και Nasdaq έχουν υποχωρήσει 7% και ο S&P κατά 9%.

Πιέσεις για τον τίτλο της Kraft παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου.

Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα της φαρμακευτικής εταιρίας Merck ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κερδοφορίας των αναλυτών με την μετοχή να ενισχύεται, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, 1,8%.

Συνολικά 379 εισηγμένες στο δείκτη S&P έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα δ’ τριμήνου, με την κερδοφορία κατά μέσο όρο να έχει ενισχυθεί κατά 208% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Reuters.

Άνοδος 3,9% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 77 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 0,77% στα 23,09 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με πτώση 2,5% στα 3,85 δολάρια. Απώλειες 5,4% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,05 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,68% στις 10.268,89 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,8% στις 1.094,86 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,4% στις 2.214,19 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,48% στις 5.244 μονάδες, ο DAX 1,47% στις 5.592 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 1,66% στις 3.669 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v