Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street λόγω εμπορευμάτων, Q4

Το ράλι των εμπορευμάτων καθώς και καλά εταιρικά αποτελέσματα, προσφέρουν στήριξη στα διεθνή χρηματιστήρια και την Wall Street, που παρέμεινε χθες κλειστή λόγω αργίας. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Το ράλι των εμπορευμάτων και καλά εταιρικά αποτελέσματα, προσφέρουν στήριξη στα διεθνή χρηματιστήρια και την Wall Street, που παρέμεινε χθες κλειστή λόγω αργίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,68% στις 10.168 μονάδες, ο S&P 0,75% στις 1.083 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,66% στις 2.197 μονάδες.

Το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί, ωθώντας περισσότερους επενδυτές στο ράλι των τιμών του χρυσού, που ενισχύεται 2% επιπλέον σήμερα και κινείται στα 1.112 δολάρια ανά ουγκιά στο Globex.

Η στατιστική εικόνα είναι ικανοποιητική στην αμερικανική αγορά, με βελτίωση του δείκτη μεταποίησης Empire State του Φεβρουαρίου.

Η μετοχή της Kraft Foods υποχωρεί μολονότι τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα των αναμενόμενων στο δ΄τρίμηνο.

Η Merck ενισχύεται 2,76% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Terra Industries αντιδρά με εκτίναξη 29% στην ανακοίνωση ότι αποδέχτηκε την προσφορά 4,1 δισ. δολ. από την νορβηγική Yara.

Η βρετανική τράπεζα Barclays εκτινάχθηκε 11% καθώς έκανε «καλό ποδαρικό» στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των βρετανικών τραπεζών, με διπλασιασμό κερδών στο 2009.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,93% στις 5.215 μονάδες., τον DAX 0,65% στις 5.546 μονάδες, τον CAC 0,49% στις 3.626 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v