Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισθητές πιέσεις στη Wall λόγω της Κίνας

H απόφαση της Κίνας να αυξήσει ξανά τις απαιτήσεις αποθεματικών των τραπεζών, επαναφέρει την νευρικότητα στις αγορές και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανακούφιση. Πτώση 1% στην Wall.

H απόφαση της Κίνας να αυξήσει τις απαιτήσεις αποθεματικών των τραπεζών για δεύτερη φορά φέτος, στο πλαίσιο ανάκλησης της ρευστότητας, επαναφέρει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τους φόβους συγκράτησης της εύθραυστης διεθνούς ανάκαμψης με την «στρατηγική εξόδου» των μεγάλων οικονομιών.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ζήτησε από τις τράπεζες να αυξήσουν το ποσοστό των αποθεμάτικών τους που οφείλουν να θέτουν ως εγγύηση κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες επιπλέον.

Η κίνηση του Πεκίνου προκαλεί πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, τα μέταλλα και τα εμπορεύματα, ενώ προσφέρει ώθηση στο δολάριο.

Οι αμφιβολίες για τις λεπτομέρειες ενός ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, συνεχίζουν να επιτείνουν την νευρικότητα στις διεθνείς αγορές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ανακοίνωση μεγαλυτερης της αναμενόμενης αύξησης (0,5%) στις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου δεν ανατρέπει την εικόνα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,22% στις 10.019 μονάδες, ο S&P 1,065 στις 1.065 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,03% στος 2155 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v