Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα στη σύνοδο κορυφής και η Wall

Στάση αναμονής για την έκβαση του ελληνικού ζητήματος τηρούν οι διεθνείς αγορές, με έντονη μεταβλητότητα αναλόγως με τις φήμες που εκπορεύονται από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Πιέσεις στη Wall, παρά τα θετικά στατιστικά.

Στάση αναμονής για την έκβαση των ευρωπαϊκών συνομιλιών όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα τηρούν όλες οι διεθνείς αγορές, με έντονη μεταβλητότητα αναλόγως με τις φήμες που εκπορεύονται από την σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πολύ μεγάλη μείωση των νέων ανέργων στις ΗΠΑ ενέπνευσε παροδική εκτίναξη στα futures της Wall Street, αλλά οι αντιφατικές φήμες που εκπορεύονται από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. επαναφέρει το αρνητικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν θετικά από το πρωί, έχοντας σχεδόν προεξοφλήσει ότι θα ληφθεί απόφαση για στήριξη της Ελλάδας από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. σήμερα, καθώς το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα έχει δημιουργήσει έντονους φόβους για το αξιόχρεο μικρών και μεγάλων οικονομιών και επιχειρήσεων ανά τον πλανήτη.

Η ανέλπιστη επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Κίνα (στο 1,5% τον Ιανουάριο) επέτεινε τις θετικές επενδυτικές διαθέσεις, ειδικά στα ασιατικά χρηματιστήρια αλλά και τις αγορές πετρελαίου, μετάλλων και εμπορευμάτων.

Για το αμερικανικό χρηματιστήριο, θετική -αν και παροδική- ώθηση προσέφερε η πτώση του αριθμού των νέων ανέργων στα χαμηλότερα επίπεδα από πέρσι τον Ιανουάριο.

Η εικόνα είναι μικτή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το ελληνικό ζήτημα.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,1% στις 5.137 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,21% στις 5.524 μονάδες, και ο CAC χάνει 0,17% στις 3.629 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v