Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελληνικές φήμες "ανεβάζουν" την Wall

Οι φήμες επικείμενης "διάσωσης" της Ελλάδας, προσφέρουν την κατάλληλη αφορμή για αγορές στη Wall Street, μετά την πτώση του Dow Jones κάτω από τις 10.000 μονάδες στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι ελπίδες εύρεσης λύσης στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, προσφέρουν αφορμή για αγορές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την προηγούμενη πτώση του Dow Jones κάτω από τις 10.000 μονάδες.

Η διακοπή ταξιδιού του κεντρικού τραπεζίτης της ευρωζώνης για να παραβρεθεί στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη, επιτείνουν τις φήμες ότι επίκειται απόφαση «διάσωσης» της Ελλάδας από την «επίθεση» στις αγορές ομολόγων των πιο αδύναμων μελών της ευρωζώνης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,06% στις 10.011 μονάδες, ενώ ο S&P κερδίζει 1,12@ στις 1.068 μονάδες, και ο Nasdaq 1,22% στις 2.151 μονάδες.

Ο Dow έκλεισε χθες κάτω από το «φράγμα» των 10.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, εξαιτίας έντονων ρευστοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο, στο πλαίσιο των ανησυχιών για τα ανοίγματά τους στα ομόλογα της ευρωζώνης.

Από το στατιστικό μέτωπο, αναμένονται τα μεγέθη για το χονδρικό εμπόριο Δεκεμβρίου, στην αμερικανική οικονομία.

Από το εταιρικό μέτωπο, ο βιομηχανικός κλάδος αποκομίζει σημαντικά κέρδη μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τις μετοχές του τομέα, όπως της Caterpillar, που αντιδρά με άνοδο 3,5%.

Η Coca-Cola Co. ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών 55% στο δ΄τρίμηνο και ευρύτερα αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι φήμες για την ελληνική διάσωση προσφέρουν στήριξη και στις τιμές των εμπορευμάτων, που με τη σειρα τους ενισχύουν τις μετοχές των επιχειρήσεων ενέργειας και μεταλλευμάτων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο σημειώνουν θετική αντίδραση από το πρωί, που ισχυροποιείται το μεσημέρι.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,45% στις 5.115 μονάδες, DAX 0,44% στις 5.508 μονάδες, ενώ ο CAC 0,28% στις 3.619 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο της Ισπανίας η άνοδος φθάνει το 0,7% ενώ της Πορτογαλίας το 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v