Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει τις 10.000 μονάδες ο Dow Jones

Χαμηλότερα του ορόσημου των 10.000 μονάδων ο Dow Jones, με τη Wall να συντάσσεται με τη διεθνή πτώση υπό τους φόβους για τον ευρωπαϊκό νότο, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία ανεργίας. Πτώση στην Ευρώπη.

Χαμηλότερα του ορόσημου των 10.000 μονάδων ο Dow Jones, με τη Wall να συντάσσεται με τη διεθνή πτώση υπό τους φόβους για τον ευρωπαϊκό νότο, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία ανεργίας.

Οι κλυδωνισμοί στις αγορές από τις ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομική υγεία των "αδύναμων κρίκων" του ευρώ -Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία- αλλά και η αυξανόμενη επιφυλακτικότητα για τις αγορές κρατικού χρέους διαχύθηκαν στις μετοχικές αγορές, με τη Wall να καταγράφει εχθές έντονες απώλειες και τον Dow Jones να κλείνει οριακά υψηλότερα από το ορόσημο των 10.000 μονάδων. 

Η είδηση για την ανεργία, που υποχώρησε στις ΗΠΑ στο 9,7% τον Ιανουάριο από 10% τον προηγούμενο μήνα αποτέλεσε αφορμή για τους αμερικανούς επενδυτές, να επικεντρωθούν εκ νέου στην εγχώρια οικονομία, παρά το γεγονός ότι και τον Ιανουάριο, χάθηκαν 20.000 θέσεις εργασίας. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,57% στις 9.946 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,46% στις 1.058 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,51% χαμηλότερα στις 2.114 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, "μάζεμα" των υπερβολών επιχειρείται και στην Ευρώπη, με τις αγορές Ισπανίας και Πορτογαλίας να υποχωρούν λιγότερο του 1%, έναντι νέας "βουτιάς" άνω του 2% τις πρωινές ώρες. Παράλληλα, περιορίζονται τα spreads και τα CDS στα ομόλογα Ισπανίας-Πορτογαλίας, από τα νέα ιστορικά υψηλά στα οποία διαμορφώνονταν νωρίτερα.    

Από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 1,05% , ο DAX 0,94% , ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v