Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές διαθέσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητικό άνοιγμα και αναζήτηση κατεύθυνσης για τη Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τέσσερις εβδομάδες πτώσης. Επικράτησαν τα θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall Street, μετά τις «ψυχρολουσίες» των περασμένων εβδομάδων, εξαιτίας φόβων για το αξιόχρεο στην ευρωζώνη.

Την περασμένη εβδομάδα επικράτησε έντονη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, που έκλεισαν την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.

Αποτελέσματα επιχειρήσεων όπως η CVS Caremark και η Hasbro δημιουργούν αισιοδοξία για την εταιρική χρήση τετάρτου τριμήνου, αλλά τα προβλήματα στην ευρωζώνη εξακολουθούν να αναστέλλουν τις όποιες αγοραστικές διαθέσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση, τα αρνητικά πρόσημα επικράτησαν κατ'αρχήν αλλά στη συνέχεια η ανάκαμψη των μετοχών ενέργειας και τεχνολογίας προκαλεί μικτά πρόσημα και σταθεροποιητική εικόνα.

Ο δείκτης Dow Jones συνεχίζει να "μάχεται" για τις 10.000 μονάδες και κινείται αυτή την ώρα με άνοδο 0,04% σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο, στις 10.016 μονάδες, ενώ ο S&P κερδίζει 0,38% στις 1.070 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύεται 0,4% στις 2.149 μονάδες.

Η Home Depot ενισχύεται 3% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για την μετοχή της.

Η SAP υποχωρεί 2,5% μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του επικεφαλής της.

Η CIT Group εκτινάσσεται 5,2% μετά την πρόσληψη του John Thain ως CEO.

Η σύνοδος υπουργών Οικονομικών της G7 που ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο, δεν θεωρήθηκε ότι περιείχε ιδιαίτερες «ειδήσεις.»

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί επιχείρησαν να καθησυχάσουν για τα προβλήματα των «περιφερειακών» ομολόγων της ευρωζώνης, αλλά πάντως οι πιέσεις στις αγορές απέναντι στα δημοσιονομικά πράγματα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, δεν δείχνουν να εκτονώνονται.

Στην Ευρώπη επικράτησε μεταβλητότητα το πρωί, αλλά μετά την σταθεροποίηση της Wall Street, τα πρόσημα έγιναν θετικά. Ο δείκτης FTSE αυτή την ώρα ενισχύεται 0,83% στις 5.102 μονάδες, ο DAX 1,26% στις 5.502 μονάδες, ενώ ο CAC 1,42% στις 3.614 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v