Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πρώην CEO της Merrill, John Thain, στην CIT

H CIT Group, η επιχείρηση εμπορικής πίστης που ανασυντάχθηκε κατόπιν χρεοκοπίας τον Δεκέμβριο, προσέλαβε τον John Thain, CEO της Merrill Lynch ως επικεφαλής.

Ο πρώην CEO της Merrill, John Thain, στην CIT
H CIT Group, η επιχείρηση εμπορικής πίστης 102 «ετών» που ανασυντάχθηκε κατόπιν χρεοκοπίας τον Δεκέμβριο, προσέλαβε τον John Thain, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Merrill Lynch ως επικεφαλής, μετά από τέσσερις μήνες αναζήτησης άλλου αντικαταστάτη.

Ο 54χρονος Thain θα αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος άμεσα, ανακοίνωσε η νεοϋρκέζικη CIT. Τον όμιλο διοικούσε ο Jeffrey Peek, επίσης πρώην στέλεχος της Merrill Lynch, από τον Ιούλιο 2004 μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, όταν παραιτήθηκε.

Με την ανάθεση, ο κ. Thain αναλαμβάνει και πάλι επικεφαλής εισηγμένης επιχείρησης, ένα χρόνο και πλέον από τότε που τον εκδίωξε ο Kenneth D. Lewis, τότε CEO της Bank of America, η οποία αγόρασε την Merrill Lynch εν μέσω της κρίσης του 2008.

Ο νέος CEO κληρονομεί έναν όμιλο που χρεοκόπησε εξαιτίας των ανοιγμάτων του κ. Peek στον subprime δανεισμό και εξακολουθεί να λειτουργεί υπό τους όρους της επιχείρησης «διάσωσης» της κυβέρνησης.

Αναλυτές σημειώνουν ότι «αν ο Thain καταφέρει να ορθοποδήσει την επιχείρηση θα είναι βασιλιάς,» όπως δηλώνει οικονομολόγος στο πρακτορείο Bloomberg.

Η CIT Group προσδιόρισε ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα λαμβάνει ετήσιο μισθό 6 εκατ. δολ., που είναι γενναιόδωρος για τα δεδομένα της Wall Street, και bonus έως 1,5 εκατ. δολ. επιπλέον, που είναι σχετικά χαμηλή αποζημίωση.

Ο μισθός του απαρτίζεται από 500.000 δολάρια σε ρευστό, 25 εκατ. δολ. σε μετοχές της CIT με αναγκαστική περίοδο κατοχής ένα έτος και 3 εκατ. δολ. με περίοδο αναγκαστικής κράτησης τα τρία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v