Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στη Wall

Η επιφύλαξη παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι φόβοι για τις εξελίξεις σε δημοσιονομικό επίπεδο αποτρέπουν κάθε αγοραστική διάθεση. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Η επιφύλαξη παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι φόβοι για τις εξελίξεις σε δημοσιονομικό επίπεδο αποτρέπουν τις όποιες αγοραστικές διαθέσεις.

Τα διεθνή χρηματιστήρια σημείωσαν απώλειες στις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η κρίση στα ελληνικά ομόλογα έχει διασπείρει τους φόβους για το αξιόχρεο μεγάλων και μικρών οικονομιών.

Πάντως η ροή των εταιρικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου εξακολουθεί να προσφέρει θετικές εκπλήξεις στους επενδυτές της Wall Street, παρέχοντας στήριξη στους βασικούς δείκτες.

Η CVS Caremark και η Hasbro κινούνται ανοδικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

Θετικά συμβάλλει στα πρόσημα και η ανάκαμψη των μετοχών ενέργειας και τεχνολογίας, που αντιδρούν μετά το πρόσφατο «ξεπούλημα.»

Στον αντίποδα, πιέσεις εξακολουθούν να επιβαρύνουν τις χρηματοπιστωτικές μετοχές.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται με πτώση 0,07% στις 10.004 μονάδες, ενώ ο S&P κερδίζει 0,25% στις 1.068 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύεται 0,39% στις 2.149 μονάδες.

Η Home Depot ενισχύεται 3% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για την μετοχή της.

Η SAP υποχωρεί 2,5% μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του επικεφαλής της.

Η CIT Group εκτινάσσεται 5,2% μετά την πρόσληψη του John Thain ως CEO.

Η σύνοδος υπουργών Οικονομικών της G7 που ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο, δεν θεωρήθηκε ότι περιείχε ιδιαίτερες «ειδήσεις.»

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί επιχείρησαν να καθησυχάσουν για τα προβλήματα των «περιφερειακών» ομολόγων της ευρωζώνης, αλλά πάντως οι πιέσεις στις αγορές απέναντι στα δημοσιονομικά πράγματα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, δεν δείχνουν να εκτονώνονται.

Στην Ευρώπη επικράτησε μεταβλητότητα το πρωί, αλλά μετά την σταθεροποίηση της Wall Street, τα πρόσημα έγιναν θετικά και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,62%, ο DAX με κέρδη 1,04%, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 1,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v