Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Μέσω τράπεζας KfW η ελληνική στήριξη

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας θα χρησιμοποιήσει την κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW για να αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα, στο πλαίσιο του σχεδίου βοηθείας της Ελλάδας.

Γερμανία: Μέσω τράπεζας KfW η ελληνική στήριξη
Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW για να αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα, ώστε να εκτονωθούν τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα της Ελλάδας, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος των γερμανικών οικονομικών πραγμάτων, που ανήκει στην κυβέρνηση συνασπισμού αλλά ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Στις δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το σχέδιο που μελετάται αφορά την έκδοση ομολόγου από μέρους της KfW, τα έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιηθούν για να αγοραστούν ελληνικά ομόλογα.

Μια εναλλακτική πρόταση που εξετάζεται είναι να εκδώσει η KfW εγγυήσεις στις γερμανικές τράπεζες που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα.

Στέλεχος της τραπεζικής βιομηχανίας της Γερμανίας, δήλωσε ότι η KfW σε κάθε περίπτωση θα παίξει κεντρικό ρόλο στο όποιο σχέδιο γερμανικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v