Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τα 1,359 έως τα 1,38 δολ. κυμάνθηκε το ευρώ

Από τα 1,359 έως τα 1,38 δολάρια κινήθηκε το ευρώ στην συνεδρίαση, με έντονη νευρικότητα εν αναμονή των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. αλλά και στη συνέχεια, εξαιτίας της έλλειψης λεπτομερειών.

Από τα 1,359 έως τα 1,38 δολάρια κινήθηκε το ευρώ στην συνεδρίαση, με έντονη νευρικότητα εν αναμονή των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. αλλά και στη συνέχεια, όταν ανακοινώθηκε η δέσμευση στήριξης, εξαιτίας της έλλειψης λεπτομερειών.

Το ενιαίο νόμισμα αρχικώς ενισχύθηκε αισθητά μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. J. Barroso, για ύπαρξη συμφωνίας για "διάσωση" της Ελλάδας. Το ευρώ ενισχύθηκε έως τα 1,3751 δολάρια μετά από εκείνη την ανακοίνωση.

Ωστόσο το απόγευμα, καθώς προέκυπταν αντιφατικές φήμες όσον αφορά την τελική απόφαση της συνόδου κορυφής, το ευρώ απώλεισε αρκετά κέρδη και κινήθηκε με πτώση έως τα 1,3596 δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης πολιτικής υποστήριξης από την σύνοδο κορυφής, το ευρώ ανήλθε έως το υψηλό συνεδρίασης στα 1,3801 δολ. Στη συνέχεια ωστόσο, ελλείψει συγκεκριμένων λεπτομερειών για το πώς θα δοθεί οικονομική στήριξη στην Ελλάδα, το νόμισμα υποχώρησε στα 1,3634 δολάρια.

Το κοινό νόμισμα έφτασε να διαπραγματεύεται την προηγούμενη εβδομάδα σε χαμηλά οκτώ μηνών, ήτοι στα 1,35 δολάρια περίπου.

Traders δηλώνουν στο πρακτορείο Reuters ότι υπάρχουν "φράγματα" options περί τα 1.3550 και 1,3500 δολάρια, που υποδεικνύουν ότι το νόμισμα μπορεί να υποχωρήσει σε αυτά τα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v