Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακούφιση αγορών για την ελληνική στήριξη

Κλίμα ανακούφισης επικρατεί στις διεθνείς αγορές, μετά την πολιτική δέσμευση της Ε.Ε. για στήριξη της Ελλάδας -αν και η απουσία λεπτομερειών δεν επιτρέπει έντονες αντιδράσεις. Κέρδη στη Wall χάρη στα μεγέθη απασχόλησης.

Κλίμα ανακούφισης επικρατεί στις διεθνείς αγορές, καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύθηκαν σε πολιτικό επίπεδο να στηρίξουν την ελληνική οικονομία, αν και η απουσία τεχνικών λεπτομερειών αφήνει ακόμη αμφιβολίες να πλανώνται στον επενδυτικό κόσμο και δεν επιτρέπει θεαματικές αντιδράσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,99% στις 10,137 μονάδες, ο S&P 0,81% στις 1.076 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,26% στις 2.174 μονάδες.

Στην Ευρώπη οι απώλειες περιορίστηκαν μετά την ανακοίνωση της πολιτικής συμφωνίας και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 5.161 μονάδες, ο DAX 0,59% χαμηλότερα στις 5.503 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,52% στις 3.616 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα αναλόγως με τις φήμες που εκπορεύονταν από την σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πολύ μεγάλη μείωση των νέων ανέργων στις ΗΠΑ ενέπνευσε παροδική εκτίναξη στα futures της Wall Street, αλλά τα αντιφατικά σχόλια που εκπορεύονταν από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. επανέφεραν το αρνητικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο μέχρι να ανακοινωθεί η πολιτική απόφαση για την ελληνική στήριξη.

Μετά την ανακούφιση που προκάλεσε αυτή η ανακοίνωση, το ενδιαφέρον επέστρεψε στα πολύ καλά στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση και ενέπνευσε κέρδη έως το 1%

Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν θετικά από το πρωί, έχοντας σχεδόν προεξοφλήσει ότι θα ληφθεί απόφαση για στήριξη της Ελλάδας από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. σήμερα, καθώς το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα έχει δημιουργήσει έντονους φόβους για το αξιόχρεο μικρών και μεγάλων οικονομιών και επιχειρήσεων ανά τον πλανήτη.

Η ανέλπιστη επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Κίνα (στο 1,5% τον Ιανουάριο) επέτεινε τις θετικές επενδυτικές διαθέσεις, ειδικά στα ασιατικά χρηματιστήρια αλλά και τις αγορές πετρελαίου, μετάλλων και εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v