Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Επαφές για απόσυρση 1 τρισ. από το σύστημα

H Federal Reserve διεξάγει συνομιλίες με αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς χρήματος, για να συμφωνήσουν το πώς θα αποσύρουν έως 1 τρισ. δολαρια από το χρηματοοικονομικό σύστημα.

Fed: Επαφές για απόσυρση 1 τρισ. από το σύστημα
H Federal Reserve διεξάγει συνομιλίες με αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς χρήματος, για να συμφωνήσουν το πώς θα αποσύρουν έως 1 τρισ. δολαρια από το χρηματοοικονομικό σύστημα, καθώς οι ρυθμιστές της πιστωτικής ζωής προετοιμάζονται για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από τον Ιούνιο 2006, σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Η κεντρική τράπεζα προσβλέπει στην βοήθεια της αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων money-market, που ανέρχεται στην αξία των 3,2 τρισ. δολαρίων, γιατί οι 18 primary dealers, όπως αποκαλούνται, οι οποίοι διαπραγματεύονται απευθείας με την Fed έχουν δυνατότητες που περιορίζονται στα 100 δισ. δολάρια. Τα money-market funds πιθανότατα θα αδράξουν την ευκαιρία να συνεργαστουν με την Fed, καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση έχει μειώσει την προσφορά ασφαλών ενεργητικών στα οποία να μπορούν να επενδύσεων.

Χθες, ο διοικητής της Fed, Ben Bernanke σκιαγράφησε τους τρόπους με τους οποίους η Fed μπορεί να αποσύρει ρευστότητα από τα ποσά που παρήσχε στην οικονομία για να καταπολεμήσει την ύφεση.

Η κεντρική τράπεζα μελετά συμφωνίες reverse repurchase. όπου η Fed πωλεί χρεόγραφα με την πρόθεση να τα επαναγοράσει σε μεταγενέστερη στιγμή. Η Fed μελετά επίσης reverse repos με τις υπηρεσίες στεγαστικής πίστης Fannie Mae και Freddie Mac, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v