Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη με ελληνικό άρωμα στη Wall

Η πολιτική δέσμευση της Ε.Ε. να στηρίξει την ελληνική οικονομία σε συνδυασμό με τις ενδείξεις βελτίωσης της απασχόλησης στις ΗΠΑ, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall Street. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Η πολιτική δέσμευση της Ε.Ε. να στηρίξει την ελληνική οικονομία σε συνδυασμό με τις ενδείξεις βελτίωσης της απασχόλησης στις ΗΠΑ, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall Street. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι δείκτες στη Wall Street μετά τη δημόσια δέσμευση των ηγετών της Ευρωπαικής Ένωσης ότι θα στηρίξουν την Ελληνική οικονομία. Ωστόσο λεπτομέρειες από την «τεχνική βοήθεια» που αναμένεται να παράσχει η ΕΕ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Χαρακτηριστική του έντονου ενδιαφέροντος των αμερικανών επενδυτών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας για τις εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία, η δήλωση του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου Paul Romer ότι «υποστηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία μπορεί να ληφθεί ώστε να καταστεί πιο σταθερή και πιο ασφαλής η κατάσταση στην ελληνική αγορά»

Επιπλέον, η μείωση του αριθμού νέων ανέργων στις ΗΠΑ επανέφερε την αισιοδοξία στους επενδυτές για την πορεία ανάκαμψης της "πραγματικής" οικονομίας της χώρας. Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν 440.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έναντι 465.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη οι δείκτες της Wall υποχώρησαν οριακά μετά τις εντεινόμενες ανησυχίες για το ελληνικό χρέος και την δήλωση Bernanke πως η αύξηση του προεξοφλητικού επιτοκίου «δε θα αργήσει».

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, η Pepsi Co, ανακοίνωσε υψηλότερη της αναμενόμενης κερδοφορία στο δ΄ τρίμηνο καθώς αυξήθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον η διοίκηση επέμεινε στις εκτιμήσεις της για αύξηση κερδών, κοντά 13%, στο έτος.

Ανοδικά στην πλειοψηφία τους κινήθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι με τη μετοχή της Citigroup να κερδίζει 0,4%, της JP Morgan 0,7%, ενώ με οριακές απώλειες -0,2%- ολοκλήρωσε της συναλλαγές της η Bank of America.

Άνοδος 0,8% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 75,12 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 4,8% στα 23,33 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 4% στα 4 δολάρια. Απώλειες 2,6% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,33 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,06% στις 10.145,09 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,97% στις 1.078,54 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,38% στις 2.177,41 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 5.161 μονάδες, ο DAX 0,59% χαμηλότερα στις 5.503 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,52% στις 3.616 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v