Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και εμπορεύματα ωθούν τη Wall Street

Κέρδη αποκομίζει η Wall Street με την Barclays (+7%) να «οδηγεί» υψηλότερα τις τράπεζες διεθνώς και τα εμπορεύματα να ενισχύονται αισθητά, ειδικά μετά την βελτίωση στην αμερικανική μεταποίηση. Κέρδη 1,5% στις ευρωαγορές.

Περαιτέρω κέρδη απεκόμισαν τα διεθνή χρηματιστήρια με την Barclays (+7%) να «οδηγεί» υψηλότερα τις τράπεζες και τα εμπορεύματα να ενισχύονται αισθητά, ειδικά μετά την βελτίωση στην αμερικανική μεταποίηση.

Στην Wall Street αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,19% στις 10.217 μονάδες, ο S&P 1,28% στις 1.089 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,97% στις 2.204 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI έκλεισε με κέρδη 1,3%. Ο χαλκός και το νικέλιο ανήλθαν σε πολύμηνα υψηλά, το πετρέλαιο έκανε ράλι 3,9% ενώ ο χρυσός ενισχύθηκε 2% και πλέον. Η πτώση 1% του δολαρίου βελτίωσε περαιτέρω την εικόνα των εμπορευμάτων.

Η βρετανική τράπεζα Barclays ανακοίνωσε διπλάσια κέρδη για το 2009, προκαλώντας ράλι ανακούφισης στις μετοχές των ευρωπαϊκών αλλά και των αμερικανικών τραπεζών. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,48%, ο DAX 1,47%, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 1,66%.

Η στατιστική εικόνα είναι ικανοποιητική στην αμερικανική αγορά, με βελτίωση του δείκτη μεταποίησης Empire State του Φεβρουαρίου.

Η μετοχή της Kraft Foods υποχωρεί μολονότι τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα των αναμενόμενων στο δ΄τρίμηνο.

Η Merck ενισχύεται 2,76% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Terra Industries αντιδρά με εκτίναξη 29% στην ανακοίνωση ότι αποδέχτηκε την προσφορά 4,1 δισ. δολ. από την νορβηγική Yara.

Η βρετανική τράπεζα Barclays εκτινάχθηκε 11% καθώς έκανε «καλό ποδαρικό» στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των βρετανικών τραπεζών, με διπλασιασμό κερδών στο 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v