Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CLX: Προϊόν από την Citi για την επόμενη κρίση!

Η Citigroup ετοιμάζει μια νέα χρηματοπιστωτική καινοτομία, το νέο πιστωτικό παράγωγο CLX. που είναι συμβόλαιο ασφάλισης κατά του ρίσκου στο σύστημα.

CLX: Προϊόν από την Citi για την επόμενη κρίση!
Θα αγοράζατε εισιτήριο μετ’επιστροφής σε αεροπορική εταιρία που έχει μεγάλο ιστορικό πτώσης αεροσκαφών; Αυτοκίνητο που έχει πρόβλημα στα φρένα; Τηλεόραση που δουλεύει αλλά δεν έχει οθόνη;

Αν η απάντησή σας σε όλ’αυτά είναι «ναι,» ο αρθρογράφος του MarketWatch, David Weidner, έχει μια φοβερή επενδυτική ευκαιρία να σας συστήσει: Η Citigroup Inc, η τράπεζα που χρηματοδοτείται πλέον με κεφάλαια των Αμερικανών φορολογούμενων, ετοιμάζει μια νέα χρηματοπιστωτική καινοτομία, το νέο πιστωτικό παράγωγο CLX.

Βασικά, το CLX είναι συμβόλαιο ασφάλισης κατά του συστημικού ρίσκου, που θα αποδώσει τα μέγιστα στην περίπτωση μιας (νέας) χρηματοοικονομικής κρίσης. Το βασικό σκεπτικό του, είναι να δώσει την δυνατότητα στους επενδυτές να προστατευτούν από την περίπτωση εκτίναξης στο κόστος δανεισμού.

Σύμφωνα με το Risk Magazine, «το CLX δομείται ως σύνολο των συντελεστών ποικίλων παραγόντων των αγορών, όπως χρηματιστηριακή μεταβλητότητα, επιτόκια κρατικών ομολόγων, spread σε swap, δομημένα πιστωτικά παράγωγα κ.α." Η Citi δηλώνει ότι το CLX βασίζεται σε έξι δείκτες και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Η τράπεζα σκέφτεται να το δομεί κατόπιν παραγγελίας πελατών τους οποίους θεωρεί αρκετά εξειδικευμένους ώστε να χρησιμοποιήσουν το CLX σοφά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v