Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος λόγω εμπορευμάτων στην Ασία

Σε υψηλό τριών μηνών «σκαρφάλωσαν» οι ασιατικές αγορές, καθώς υποχώρησαν οι φόβοι για το ενδεχόμενο σφιχτής νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ. Ράλι στις μετοχές εμπορευμάτων. Κέρδη 2,7% για Nikkei.

Σε διαδικασία ράλι οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τις μετοχές να ενισχύονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, ενώ ισχυρά κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο και πτώση το γεν. Οι φόβοι για αλλαγή στην νομισματική πολιτική της Fed, μετά την αναπάντεχη αύξηση του discount rate στο 0,75% την Πέμπτη (18/02), υποχώρησαν και οι επενδυτές επέστρεψαν με ισχυρές αγοραστικές διαθέσεις.

Κέρδη 2,4% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 13 προς ένα, ενώ το πετρέλαιο ενισχύθηκε υψηλότερα από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι στις ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης μεταλλευτικών εταιριών του MSCI Ασίας-Ειρηνικού σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη, βοηθούμενος από τις μετοχές των BHP Billiton (2,6%) και Mitsubishi (3,3%).

Ανάλογη εικόνα στην αγορά της Ιαπωνίας, με τον Nikkei να διαμορφώνεται σε υψηλό τριών εβδομάδων και να σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,74%. Άνοδος 1,64% για τον ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, ενώ κέρδη 2,08% σημείωσε ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Ισχυρά κέρδη για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 2,35%. Επιστροφή στην «ενεργό δράση» για το χρηματιστήριο της Κίνας, με οριακή άνοδο. Ενίσχυση 0,04% για τον CSI 300, ενώ κατά 0,02% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Σε θετική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,1% για DAX 30, άνοδος 0,4% για FTSE 100, ενώ κατά 0,2% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η εντός των εκτιμήσεων άνοδος του πληθωρισμού συγκράτησε τις αρχικές τάσεις ρευστοποιήσεων των επενδυτών μετά την απροσδόκητη αύξηση του προεξοφλητικού επιτοκίου από τη FED στην αγορά της Wall Street. Εβδομαδιαία κέρδη 3% για τον δείκτη Dow, 3,1% για τον S&P και άνοδος 2,8% για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v