Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για την οικονομία "έριξαν" την Ασία

Η απειλή υποβάθμισης της Ελλάδας από S&P και Moody’s, αλλά και οι δηλώσεις Bernanke για «ασθενή ανάκαμψη» στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε πτωτική πορεία την Ασία. Απώλειες 0,95% για Nikkei.

Οι S&P και Moody’s και οι προειδοποιήσεις τους για νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την δήλωση του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke για «ασθενή ανάκαμψη» στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε πτωτική πορεία τις ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτήν της Κίνας.

Οι προειδοποιήσεις των δύο οίκων οδήγησαν σε σημαντική πτώση το ευρώ έναντι του γεν, ενώ σε συνδυασμό με τις απόψεις του κ. Bernanke επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Απώλειες 0,8% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται σε εξαγωγικούς ομίλους, γεγονός το οποίο οδήγησε και τον Nikkei σε απώλειες της τάξης του 0,95%.

Ισχυρότερες οι πιέσεις για την αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να αποδυναμώνεται κατά 1,09%, ενώ πτώση της τάξης του 0,67% κατέγραψε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Στο «ίδιο μήκος κύματος» και το χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, με τον Kospi να αποδυναμώνεται κατά 1,57%.

Στον αντίποδα θετική πορεία ακολούθησε το χρηματιστήριο της Κίνας με στήριξη από μετοχές τραπεζών και κατασκευαστικών ομίλων. Κέρδη 1,47% για CSI 300, ενώ άνοδο της τάξης του 1,28% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 0,4% για τον DAX 30, ενώ κατά 0,5% χαμηλότερα κινούνται οι FTSE 100 και CAC 40.

Η κατηγορηματική διαβεβαίωση Bernanke ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα διατηρηθούν στα ιστορικά χαμηλά τους για αρκετό καιρό ακόμα καθησύχασε τους επενδυτές και ώθησε τους δείκτες της Wall Street υψηλότερα στη συνεδρίαση της Τετάρτης (24/2). Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,89% στις 10.374,16 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,97% στις 1.105,23 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,01% στις 2.235,90 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v