Διορθωτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο και ρευστοποιήσεις κερδών από τα υψηλά στην Ασία. Τι βλέπουν οι αναλυτές για τη μετέπειτα πορεία. Η προσοχή στρέφεται στην Τράπεζα της Ιαπωνίας. Ξεχωρίζει η Mitsubishi με κέρδη 2%. Η συμμαχία με τη Siemens για την Alstom.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες από τα υψηλά των προηγούμενων συνεδριάσεων και ενώ στη Wall Street επικράτησαν διορθωτικές τάσεις.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,67% τις 14.973 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,32% στις 23.181 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,15% στις 2011 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 0,45% στις 5407 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,12% στις 2052 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,29% στις 2154 μονάδες.

Κατά τους αναλυτές, αφορμή για τη ρευστοποίηση κερδών αποτέλεσε η χθεσινή έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας όπου υποβάθμισε τον στόχο για τη διεθνή ανάπτυξη στο 2,8% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,2%. «Αν και η πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεων ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν βοήθησε το κλίμα, το βασικότερο στοιχείο ήταν η ρευστοποίηση κερδών και μένει να εξακριβωθεί πόσο θα διαρκέσει αυτή η διόρθωση» αναφέρει ο  Gary Yau της Crédit Agricole.

«Βλέπουμε κάποια πτωτική τάση μετά και τις απώλειες στις αμερικανικές μετοχές» δήλωσε ο Κρις Γουέστον, της IG και συμπλήρωσε: «Η υποχώρηση στις αναδυόμενες αγορές θα ήταν ευπρόσδεκτη εάν συνέβαλε στο να έρθουν νέα κεφάλαια. Είναι μάλλον απίθανο να δούμε μία μεγάλη διόρθωση – εκτός εάν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή στα θεμελιώδη μεγέθη»

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, που ξεκινά σήμερα τη διήμερη σύνοδό της, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως θα τηρηθεί στάση αναμονής και δεν θα ανακοινωθούν τώρα νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Ξεχωρίζει πάντως, η μετοχή της Mitsubishi Heavy Industries με κέρδη που ξεπερνούν τα 2% καθώς ο ιαπωνικός βιομηχανικός όμιλος δήλωσε ότι θα ενώσει δυνάμεις με την γερμανική Siemens σε κοινή πρόταση για την εξαγορά του ενεργειακού βραχίονα της γαλλικής Alstom.ε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v