Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος στις ασιατικές αγορές

Μικρά κέρδη κατέγραψαν στην πλειοψηφία τους τα χρηματιστήρια στην Ασία. Στο προσκήνιο τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και η άνοδος του γεν.

Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στις κύριες χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας.

Ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε κατά 0,31%, στις 15.124 μονάδες, ενώ ο Hang Seng κατέγραψε άνοδο 0,59%, στις 23.086 μονάδες. Ανοδο 0,16% σημειώνει ο Shangai, που κινείται στις 2.033 μονάδες, ενώ ο Sensex κατέγραψε άνοδο 0,73%, στις 25.580 μονάδες.

Στο επίκεντρο των αναλυτών βρέθηκαν τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και η πορεία του γεν. Κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οιι μετοχές των Panasonic, Nintendo, Sony, Hitachi.

To γεν καταγράφει μικρή άνοδο έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 102,4. Ήπια άνοδο σημειώνει και σε σχέση με το ευρώ, καθώς η σχέση ανταλλαγής κυμαίνεται στα 139,8.

Η ιαπωνική οικονομία αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,7% κατά το α΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Τόκιο.

Εν τω μεταξύ αύξηση 6,7% κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές το Μάιο, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν πτώση 1,6%. Για τον ίδιο μήνα το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 35,9 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v