Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις αγορές της Ασίας

Επιφυλακτικές κινήσεις κοντά στα υψηλά 7μήνου για τους ασιατικούς δείκτες. Όλοι περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Το νέο ρεκόρ στη Wall Street, τα θετικά οικονομικά μεγέθη και οι προσδοκίες από το Μάριο Ντράγκι.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παρά το νέο ρεκόρ στη Wall Street και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με υψηλές προσδοκίες για επιθετικές κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 15.079 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,28% στις 23.087 μονάδες. Ο κορεάτικος Kospi υποχωρεί κατά 0,65% στις 1995 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,13% στις 5419 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,23% στις 2029 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,34% στις 2135 μονάδες.

Ο MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχωρεί κατά 0,1%, ενώ σημειώνεται ότι την Τρίτη είχε βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο 7 μηνών.

Τα βλέμματα στρέφονται στην ΕΚΤ η οποία αναμένεται να γίνει η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που θα επιβάλει αρνητικό καταθετικό επιτόκιο, χρεώνοντας πρακτικά τις τράπεζες που «παρκάρουν» overnight τα κεφάλαιά τους.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναφέρει στην Μπεζ Βίβλο ότι  διαπιστώνεται ήπιος ρυθμός ανάπτυξης σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες και επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας. Η Μπεζ Βίβλος κοινοποιείται δύο εβδομάδες πριν την συνεδρίαση της Fed όπου θα αποφασιστεί εάν θα γίνει το επόμενο βήμα στο tapering ή όχι.

Στις ασιατικές αγορές, ξεχωρίζει η μετοχή τη Samsung με κέρδη 4,8% καθώς η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για την κατασκευή μπαταριών για τη Ford Motor. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v