Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 6 μηνών οι ασιατικές αγορές

Επιμένουν ανοδικά οι αγορές της Ασίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι εξαγωγικές εταιρίες. Αισιοδοξία για την πορεία ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Ανοδικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση κινούνται οι ασιατικές αγορές αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο 6 μηνών με κινητήριο δύναμη την αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,97% στις 14.602 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι εταιρίες με σημαντική έκθεση στην αμερικανική αγορά. Η μετοχή της Honda, της οποίας οι πωλήσεις πραγματοποιούνται κατά 83% στο εξωτερικό, ενισχύθηκε κατά 1,7%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι τραπεζικές μετοχές στην ιαπωνική αγορά, με πρωταγωνιστή τη Mitsubishi UFJ Financial Group που ενισχύθηκε κατά 2,1%.

«Αρκετοί παράγοντες υποδεικνύουν ότι ανακάμπτει η ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο» υποστηρίζει ο Σέιν Όλιβερ, της AMP Capital Investors και συμπληρώνει: «Η ευρύτερη τάση για τις μετοχές αναμένεται να παραμείνει ανοδική με λογικές αποτιμήσεις, βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων με την στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ οι νομισματικές συνθήκες  εκτιμάται ότι θα παραμείνουν εύκολες για κάποιο χρονικό διάστημα»

 Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί οριακά κατά 0,08% στις 22.948 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,34% στις 2010 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,37% στις 5490 μονάδες.

Στις κινεζικές αγορές, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,1% σ τις 2036 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,05% στις 2149 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v