Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά ταμπλό

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Προβληματισμός για την κινεζική αγορά ακινήτων με τα νέα στοιχεία. Απομακρύνονται οι Κινέζοι πολίτες από το Βιετνάμ.

Πτωτικά κινούνται τα χρηματιστήρια της Ασίας και κυρίως οι κινεζικές αγορές καθώς τα νέα στοιχεία για την αγορά ακινήτων της Κίνας δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,64% στις 14.006 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,56% στις 22.586 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 2015 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 1,26% στις 5390 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, o Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,08% στις 2004 μονάδες και ο Shanghai Composite κατά 1,34% στις 2117 μονάδες.

Ο αριθμός των κινεζικών πόλεων όπου καταγράφηκε αύξηση στις τιμές των κατοικιών ήταν ο μικρότερος των τελευταίων 18 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία Απριλίου που ανακοινώθηκαν την Κυριακή. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να διατάξει μείωση του διατραπεζικού δανεισμού ώστε να αντιμετωπίσει το σκιώδες τραπεζικό σύστημα, δημιουργούν νευρικότητα κυρίως για τις επιπτώσεις από τη φούσκα στην κινεζική αγορά ακινήτων. Επίσης, η Κίνα προχωρά σε εκκένωση των πολιτών της που βρίσκονται στο Βιετνάμ, καθώς ξέσπασαν βίαιες διαμαρτυρίες με ζημίες σε εργοστάσια.

«Σε γενικές γραμμές υπάρχει ένας αριθμός αρνητικών παραγόντων που κάνουν διστακτικούς τους επενδυτές» εξηγεί ο Angus Gluskie, της White Fund Management. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v