Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας

Διστακτικές κινήσεις καθώς αναμένεται μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Στήριξη στις αγορές από το νέο ρεκόρ στη Wall Street. Τι βλέπουν οι αναλυτές.

Μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά το νέο ρεκόρ που σημείωσε η Wall Street προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 14.405 μονάδες. Οι επενδυτές στην ιαπωνική αγορά φαίνεται πως τήρησαν στάση αναμονής περιμένοντας μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, από εταιρίες όπως η Sony και τράπεζες όπως η Sumitomo Mitsui, η Mizuho και η Mitsubishi UFJ

Ο δείκτης MSCI Ασίας εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,4%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,99% στις 22.574 μονάδες. Ο κορεάτικος Kospi έκλεισε με κέρδη 1,41% στις 2010 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01% στις 5475 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,16% στις 2047 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,10% στις 2172 μονάδες.   

«Η αμερικανική οικονομία και τα κέρδη είναι ισχυρά και αυτό αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι οι μετοχές παραμένουν σε ιστορικά υψηλά» εξηγεί ο  Takahiro Nakano της Mizuho Trust & Banking και συμπληρώνει: «Στην Ασία τα κέρδη ήταν καλά, αλλά οι επιχειρήσεις είναι συντηρητικές ως προς τις προβλέψεις, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους επενδυτές να έχουν μεγαλύτερες ελπίδες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v