Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι αγορές της Ασίας

Απόπειρα να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την χθεσινή κάθετη πτώση για το Τόκιο. Θετική έκπληξη από τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας. Στήριξη και από την Τζάνετ Γέλεν που υπόσχεται διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά τις ισχυρές πιέσεις της προηγούμενης συνεδρίασης. Τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας αλλά και οι δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έδωσαν στήριξη στους ασιατικούς δείκτες.

Έτσι, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,93% στις 14.163 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,44% στις 21.840 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,55% στις 1950 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,68% στις 5455 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,61% στις 2022 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,46% στις 2147 μονάδες.

Ξεχωρίζει η Japan Radio με άλμα 13% και η SKC&C με κέρδη 3,9%. Και οι δύο ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Από το «μέτωπο» της οικονομίας, υπήρξε μία θετική έκπληξη καθώς η Κίνα ανακοίνωσε αύξηση των εξαγωγών κατά 0,9% και των εισαγωγών κατά 0,8% τον Απρίλιο που δεν είχαν προβλέψει οι αναλυτές.  

Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε πως η Fed  θα συνεχίσει να παρέχει «υψηλά επίπεδα διευκόλυνσης» στην οικονομία και τόνισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία, λόγω της γεωπολιτικής αναταραχής και των υποτονικών στατιστικών στοιχείων για την αγορά ακινήτων.

Επανέλαβε δε ότι η αγορά εργασίας δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Τα σχόλια αυτά υποδεικνύουν την πρόθεση της Fed να διατηρήσει την διευκολυντική πολιτική της.

«Αφήνοντας πίσω τον πολύ σκληρό χειμώνα, πολλοί πρόσφατοι δείκτες υποδεικνύουν ότι έχει δρομολογηθεί ήδη ανάκαμψη στις δαπάνες και την παραγωγή,» σχολίασε η κα Yellen σύμφωνα με το προσχέδιο της ομιλίας της ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v