Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στην Ασία- Κλειστό Τόκιο, Χονγκ Κονγκ

Με βήμα σημειωτόν οι ασιατικοί δείκτες. Χαμηλός όγκος συναλλαγών καθώς είναι κλειστές οι αγορές σε Τόκιο, Κορέα, Χονγκ Κονγκ λόγω αργίας. Αμετάβλητα τα επιτόκια της Αυστραλίας. Τα βλέμματα στρέφονται στη Fed.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σε μία συνεδρίαση με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς οι αγορές σε Ιαπωνία, Νότιο Κορέα και Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με άνοδο 0,35% στις 5.462 μονάδες. Αντίθετα, στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,26% στις 2.022 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,18% στις 2.153 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικά χαμηλό 2,5%, όπως προέβλεπε και η πλειονότητα των αναλυτών.  

Ο όγκος συναλλαγών ήταν 23% χαμηλότερος από το μέσο όρο 30 ημερών. «Με τις αγορές σε Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ κλειστές, δεν υπάρχει μεγάλος όγκος ειδήσεων» εξηγεί ο Έβαν Λούκας, της IG Ltd και συμπληρώνει: «Ο κόσμος αρχίζει να κοιτάζει προς την κατάθεση της Τζάνετ Γέλεν αύριο, όπου μάλλον οι δηλώσεις θα είναι αρκετά ανοιχτές».

Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται να καταθέσει ενώπιον των βουλευτών του Κογκρέσου στις 7 Μαΐου, για να εξηγήσει την τελευταία μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης αλλά και να δώσει ενδείξεις ως προς την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v