Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά ταμπλό

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων οι ασιατικές αγορές. Αρνητικές εκπλήξεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Νευρικότητα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Για νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία ετοιμάζεται η ΕΕ.

Πτωτικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση κινούνται οι ασιατικές αγορές αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων, εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,98% στις 14.288 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,34% στις 22.146 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,12% στις 1969 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με οριακή άνοδο 0,01% στις 5516 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,5% στις 2006 μονάδες και ο CSI 300 κατ΄α1,43% στις 2136 μονάδες.

Βουτιά 4,2% καταγράφει η μετοχή της Honda Motor καθώς η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε αποτελέσματα οικονομικής χρήσης που δεν ικανοποίησαν την αγορά. Πτώση 1,7% καταγράφει η China Life Insurance, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας της οποίας τα κέρδη μειώθηκαν κατά 28% το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση.

Η προσοχή όμως, στρέφεται και στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Εκπρόσωποι των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα για να διευρυνθεί η λίστα των ανθρώπων που υπόκεινται σε κυρώσεις. Όπως αναφέρει το Bloomberg, 15 Ρώσοι, άτομα που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, θα συμπεριληφθούν στη λίστα.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v