Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στις αγορές της Ασίας

Νευρικότητα για τα εταιρικά αποτελέσματα, τη ρευστότητα και το νέο κύμα δημοσίων εγγραφών στην κινεζική αγορά. Νέο ρεκόρ για το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας. Η προσοχή και στην Ουκρανία.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές καθώς διατηρείται η νευρικότητα για τη ρευστότητα και τα εταιρικά αποτελέσματα στην Κίνα, αλλά και για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,85% στις 14.388 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,31% στις 22.687 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,25% στις 2004 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,35 στις 5461 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,67% στις 2952 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,77% στις 2170 μονάδες.

Ειδικότερα στην κινεζική αγορά, οι επενδυτές ανησυχούν για το νέο κύμα δημοσίων εγγραφών που αναμένεται σύντομα. Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας κάνουν λόγο για δημόσιες εγγραφές 28 εταιριών, μετά την ανάπαυλα του τελευταίου διμήνου.

Παράλληλα, η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντική. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Great Wall Motor Co, η αυτοκινητοβιομηχανία BYD και η Air China ήταν κατώτερα των προσδοκιών, εξέλιξη που τροφοδοτεί τα σενάρια για σημαντική επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Η μετοχή της China Resources Power «βούλιαξε» κατά 10% καθώς οι αρχές κατά της διαφθοράς στην Κίνα δήλωσαν ότι έχουν θέσει υπό έρευνα τον πρόεδρο της εταιρείας.

Παράλληλα, το γεν παραμένει σε χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου, καθώς τα στοχεία για το εμπορικό ισοζύγιο που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα ήταν απογοητευτικά. Η Ιαπωνία κατέγραψε νέο εμπορικό έλλειμμα ρεκόρ για το οικονομικό έτος που έληξε το Μάρτιο με αποτέλεσμα το νόμισμα να υποχωρήσει στα 102,5 γεν ανά δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v