Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ήπιες πιέσεις για τους περισσότερους δείκτες. Προβληματισμός για τα τελευταία μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας. Τα απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα από Apple και Facebook δεν άλλαξαν το κλίμα.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες καθώς υπήρξαν αρνητικές εκπλήξεις από τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Τα θετικά αποτελέσματα από Apple και Facebook δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν το κλίμα.

Έτσι, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,97% στις 14.404 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,07% στις 22.525 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,10% στις 1998 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,24% στις 5515 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,29% στις 2061 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,01% στις 2194 μονάδες.

Η μετοχή της Toyota κατέγραψε πτώση 1,9% και της Kansai Electric Power βούλιαξε κατά 4,4% αφού παραδέχθηκε ότι μπορεί να περάσει «μεγάλο χρονικό διάστημα» για την επανεκκίνηση των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία.

«Παρά τα εταιρικά αποτελέσματα από τη Wall Street που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την κινεζική επιβράδυνση και τη βιωσιμότητα της αμερικανικής ανάκαμψης» εξηγεί ο Vasu Menon της Oversea-Chinese Banking και συμπληρώνει: «Για να υπάρξει σημαντική ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές, χρειάζεται να πειστούν οι επενδυτές ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σταθερά σε δρόμο ανάκαμψης».

Τα τελευταία στοιχεία όμως, δεν δίνουν αυτή την εικόνα. Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών μειώθηκαν αισθητά κατά 14,5% τον Μάρτιο και μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v