Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές της Ασίας

Επιφυλακτική στάση τηρούν οι επενδυτές στην Ασία. Κλειστό το χρηματιστήριο του Τόκιο λόγω αργίας. Νευρικότητα με τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία. Η προσοχή στη Fed.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση αναμένοντας σημαντικές εξελίξεις, ενώ παράλληλα το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας.

Έτσι, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,04% στις 22.140 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,23% στις 1964 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 0,91% στις 5465 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,12% στις 2001 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,03% στις 2134 μονάδες.

Η μετοχή της Samsung υποχωρεί κατά 1,8% καθώς ανακοίνωσε μείωση κερδών για δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία πάντως, δηλώνει αισιόδοξη ότι θα πετύχει τους στόχους εκτιμώντας πως με το Mundial θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα της.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δημιουργούν κλίμα νευρικότητας καθώς οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε επτά ακόμη Ρώσους αξιωματούχους και 17 επιχειρήσεις που συνδέονται με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η προσοχή στρέφεται και στις κεντρικές τράπεζες. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεδριάζει αύριο Τετάρτη με τους περισσότερους αναλυτές να προβλέπουν νέα μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δις. ευρώ. Αντιθέτως, ο Μάριο Ντράγκι ο, αν και παραδέχθηκε πως οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέχει ακόμη πολύ από την ποσοτική χαλάρωση.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v