Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 1,27% για τον Nikkei

Μόνο οι αγορές της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας παρέμειναν σήμερα ανοικτές. Το ιστορικό υψηλό της Wall έδωσε ώθηση στον Nikkei. Ενθαρρυντικά στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση. Κλειστά Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ινδονησία, Ν. Κορέα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη λόγω Πρωτομαγιάς.

Αντίθετη πορεία ακολούθησαν οι δυο μονάχα μεγάλες ασιατικές αγορές που πραγματοποίησαν σήμερα συνεδρίαση, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με άνοδο 1,27% στις 14.485,13 μονάδες, λόγω των αισιόδοξων μηνυμάτων που στέλνει η αμερικανική οικονομία, ενώ στον αντίποδα απώλειες 0,74% κατέγραψε ο δείκτης ASX της Αυστραλίας, στις 5.430,4 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα επίσημα μηνιαία στοιχεία για την μεταποίηση στην Κίνα, που έδειξαν ότι ο δείκτης αυξήθηκε τον περασμένο μήνα στις 50,4 μονάδες από 50,3 μονάδες τον Μάρτιο, στοιχείο που θεωρείται ένδειξη ότι η κινεζική οικονομία ενδέχεται να βελτιώνεται.

Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ, της Ινδίας, της Ινδονησίας, της Νοτίου Κορέας, της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης και της Ταϊλάνδης είναι σήμερα κλειστά λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς, ενώ κλειστές παραμένουν σήμερα και αύριο οι αγορές της Κίνας. Κλειστά παραμένουν σήμερα επίσης τα περισσότερα χρηματιστήρια του κόσμου, με εξαίρεση του Λονδίνου και των ΗΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v