Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι αγορές της Ασίας

Με βήμα σημειωτόν οι ασιατικοί δείκτες. Η προσοχή στα αμερικανικά οικονομικά μεγέθη και τη Fed. Αμετακίνητη η Τράπεζα της Ιαπωνίας. Άνοδος για το γεν.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ενώ το γεν κινείται ανοδικά (102,37 γεν έναντι του δολαρίου) καθώς η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να τηρήσει για μία ακόμη φορά στάση αναμονής και δεν προχώρησε σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 14.304 μονάδες. Εντονότερες είναι οι πιέσεις στο Χονγκ Κονγκ όπου ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,29% στις 22163 μονάδες. Oι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις των κερδών της χθεσινής συνεδρίασης, κατά την οποία ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με κέρδη μεγαλύτερα του 1%.  

Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 1961 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,07% στις 5470 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,13% στις 2023 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,07% στις 2156 μονάδες.

Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει των στοιχείων  για το αμερικανικό ΑΕΠ που ανακοινώνονται σήμερα, αλλά και της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ η οποία εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε νέα μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολ. Επίσης, η προσοχή στρέφεται και στα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ που ανακοινώνονται την Παρασκευή, ενώ παράλληλα διατηρείται η νευρικότητα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v