Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά ταμπλό

Τα αδύναμα στοιχεία για την Κίνα προβληματίζουν τους επενδυτές. Συρρίκνωση για τέταρτο μήνα στην κινεζική μεταποίηση. Στο στόχαστρο ο ενεργειακός κλάδος. Άλμα 6,7% για την ΗTC. Κλειστά τα χρηματιστήρια σε Τόκιο και Νότιο Κορέα

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές σε μία συνεδρίαση με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς τα χρηματιστήρια σε Ιαπωνία και Νότιο Κορέα είναι κλειστά λόγω αργίας.

Έτσι, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,41% στις 21.947 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX καταγράφει οριακή άνοδο 0,05% στις 5441 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,36% στις 2018 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,57% στις 2146 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται κυρίως στην οικονομία από όπου τα νέα στοιχεία δεν ήταν ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της HSBC, ο ΡΜΙ μεταποίησης για την Κίνα διαμορφώθηκε τον Απρίλιο σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και συγκεκριμένα στο 48,1 έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 48,3. Ο ΡΜΙ καταγράφει μικρή άνοδο από το επίπεδο του Μαρτίου (48), αλλά βρίσκεται σε απόσταση από το 50 που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση δραστηριοτήτων.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της HTC με ράλι 6,7% καθώς οι επενδυτές αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση αποτελεσμάτων με υψηλές προσδοκίες. Στον αντίποδα, η μετοχή της China Longyuan Power Group  καταγράφει πτώση 3,3% καθώς ο ευρύτερος ενεργειακός κλάδος κινείται πτωτικά.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v