Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι αγορές της Ασίας

Με βήμα σημειωτόν οι ασιατικοί δείκτες. Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών λόγω της χθεσινής αργίας σε ΗΠΑ και Λονδίνο. Οι δηλώσεις Μάριο Ντράγκι και ο απόηχος των ευρωεκλογών.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ασιατικές αγορές, μετά από ένα  4ήμερο ανοδικό σερί. Στήριξη δίνει το νέο υψηλό 6ετίας στην Ευρώπη αλλά και οι νέες δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 14.636 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,12% στις 22.935 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,63% στις 1997 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σχεδόν αμετάβλητος με υποχώρηση 0,01% στις 5490 μονάδες.

Στις κινεζικές αγορές, οι κινήσεις είναι οριακές. Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,03% στις 2040 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,1% στις 2153 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών είναι ιδιαίτερα χαμηλός (στο ήμισυ του ημερήσιου μέσου όρου) καθώς κατά την χθεσινή συνεδρίαση ήταν κλειστές οι αγορές σε Λονδίνο και ΗΠΑ λόγω αργίας.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είχε αρνητικές εκπλήξεις. Στην Ιταλία μάλιστα ο Ματέο Ρέντσι ενίσχυσε σημαντικά τις δυνάμεις του έναντι του Κινήματος των 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο. «Τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα ακόμη αναμένεται ότι θα έχουν την πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο αλλά εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν περισσότερα αιτήματα για χαλάρωση της δημοσιονομικής λιτότητας» δήλωσε η Arne Lohmann Rasmussen, της Danske Bank.

Παράλληλα, ο Μάριο Ντράγκι, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ, προειδοποίησε ότι υπάρχουν εμπόδια στην ανάκαμψη της ευρωζώνης και δήλωσε ότι τα αντισυμβατικά μέτρα – εκ των οποίων και η ποσοτική χαλάρωση – είναι στο τραπέζι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v