Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι αγορές της Ασίας

Ξεχωρίζει το Τόκιο με κέρδη 2%. Κινητήριος δύναμη τα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μεταλλευτικές. Οι προσδοκίες από της κεντρικές τράπεζες. Κλειστές οι κινεζικές αγορές λόγω αργίας.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Ιούνιος για τις αγορές της Ασίας που οδεύουν προς νέο υψηλό 6μήνου. Τα θετικά στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο της Κίνας έδωσαν ώθηση στις χρηματιστηριακές αγορές, όπως επίσης και στην τιμή του χαλκού και του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 2,07% στις 14.935 μονάδες.  

Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,35% στις 2002 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,45% στις 5498 μονάδες.

Οι κινεζικές αγορές είναι σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του χαλκού ενισχύεται κατά 0,8% στα 6.898 δολ. ανά μετρικό τόνο, ενώ η τιμή του αργού πετρελαίου WTI καταγράφει άνοδο 0,4% στα 103,28 δολ. ανά βαρέλι. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης αυξήθηκε το Μάιο στο 50,8, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο έτους.  Παρά τα θετικά οικονομικά μεγέθη πάντως, οι αγορές αναμένουν κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από δύο μεγάλες κεντρικές τράπεζες: Τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v