Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ψύχραιμη η αντίδραση των ασιατικών αγορών στο πακέτο του Μάριο Ντράγκι. Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις για τους δείκτες. Στο στόχαστρο οι επιπτώσεις για τα ασιατικά νομίσματα. Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην αμερικανική ανεργία.

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές μία ημέρα μετά το πακέτο μέτρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και με την προσοχή να στρέφεται πλέον στις ΗΠΑ όπου σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για την ανεργία που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το tapering της Fed.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με απώλειες 0,01% στις 15.077 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,31% στις 23.037 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με άνοδο 0,044% στις 5443 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,9% στις 2022 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,16% στις 2125 μονάδες.

Η αγορά της Νοτίου Κορέας είναι κλειστή για δεύτερη συνεδρίαση λόγω αργίας.

Η αντίδραση των αγορών της Ασίας στα νέα μέτρα του Μάριο Ντράγκι ήταν μάλλον ψύχραιμη. Αρκετοί επενδυτές περιμένουν να δουν τις συνέπειες για την αγορά συναλλάγματος και κατά πόσο η κίνηση της ΕΚΤ θα οδηγήσει σε σημαντική ενίσχυση του γεν έναντι του ευρώ. «Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι η κίνηση της ΕΚΤ θα δώσει μεγάλη ώθηση στα νομίσματα υψηλών αποδόσεων έναντι του ευρώ» εξηγεί ο Paul Mackel της HSBC και συμπληρώνει: «Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψουν κεφάλαια από την ευρωζώνη στην Ασία και αυτό θα ήταν μία ευκαιρία για τις κεντρικές τράπεζες της περιοχής να χτίσουν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα».

Η προσοχή στρέφεται στις ΗΠΑ και στην κρίσιμη ανακοίνωση για το επίπεδο της ανεργίας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε το Μάιο κατά 215.000, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη αύξηση από τις αρχές του 2012.  Σημειώνεται πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει θέσει ως κριτήριο για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής την πορεία που καταγράφεται στο μέτωπο κατά της ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v