Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3ετίας οι αγορές της Ασίας

Οι ασιατικοί δείκτες πήραν την σκυτάλη της ανόδου από τη Wall Street. Θετικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα. Εξαίρεση το Τόκιο όπου οι επενδυτές ρευστοποιούν τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης.

Με στήριξη από το νέο ιστορικό υψηλό που καταγράφηκε χθες στη Wall Street, αλλά και τα τελευταία οικονομικά μεγέθη, οι ασιατικές αγορές κινούνται ανοδικά, με την εξαίρεση του Τόκιο.

Στην ιαπωνική αγορά, ο δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,85% στις 14.994 μονάδες, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ρευστοποίηση κερδών της χθεσινής συνεδρίασης κατά την οποία ο δείκτης αναρριχήθηκε σε υψηλό τριμήνου. Το ιαπωνικό νόμισμα ήταν σχεδόν αμετάβλητο έναντι του δολαρίου στα 102,35 γεν.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,92% στις 23.330 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 1,09% στις 2011 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,09% στις 5448 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,97% στις 2050 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,09% στις 2157 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,3% στις 493,54 μονάδες που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011.

Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα θετικά στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ, αλλά και η τελευταία μέτρηση για τον πληθωρισμό στην Κίνα ήταν οι βασικές πηγές αισιοδοξίας για τους επενδυτές. Ειδικότερα στην Κίνα, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,5% το Μάιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και σε επίπεδο που επιτρέπει κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της χώρας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v