Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας

Διστακτικές κινήσεις από τα υψηλά τριετίας που άγγιξε η Ασία στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η υποβάθμιση προβλέψεων από την Παγκόσμια Τράπεζα και η ανάπαυλα στη Wall Street.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές με ήπιες κινήσεις μετά τα υψηλά τριετίας που άγγιξαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε υψηλότερα κατά 0,5% στις 15.069 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,33% στις 23239 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 2014 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,29% στις 5432 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,11% στις 2050 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,18% στις 2157 μονάδες.

Στη Wall Street, ο S&P 500 έκλεισε χαμηλότερα κατά μόλις 0,01% μετά από 7 διαδοχικά ιστορικά ρεκόρ. Παράλληλα, η Παγκόσμια Τράπεζα προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τη διεθνή οικονομία, κατεβάζοντας τον πήχη στο 2,8% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,2%. Στην έκθεσή της αναφέρει πληθώρα παραγόντων, από τις ακραίες καιρικές συνθήκες μέχρι την κρίση στην Ουκρανία και την επιβράδυνση που καταγράφεται στην κινεζική αγορά κατοικιών.

«Η υποβάθμιση από την Παγκόσμια Τράπεζα επιβεβαιώνει την άποψη της αγοράς, η οποία έχει δει μία πληθώρα παραγόντων που πλήττουν την ανάπτυξη» εξηγεί ο Ryan Huang, της IG και συμπληρώνει: «Παρά την  υποβάθμιση από την Παγκόσμια Τράπεζα όμως, υπάρχει η προσδοκία ότι το δεύτερο τρίμηνο θα υπάρξει ανάκαμψη από το πρώτο». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v