Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Eurobank: Προτάσεις για 4 κατηγορίες επενδύσεων

Eurobank: Προτάσεις για 4 κατηγορίες επενδύσεων

Επιφυλάξεις για ομόλογα, προσεκτικές επενδύσεις στις μετοχές και ευκαιρίες από την εκτιμώμενη άνοδο του δολαρίου περιλαμβάνει η στρατηγική του Private Βanking της Eurobank. Αναλύει ο Δ. Αρχοντίδης.

Τ. Παναγιωτάκης: Επενδυτική

Τ. Παναγιωτάκης: Επενδυτική "όαση" τα Α/Κ

Τα Α/Κ αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για τον αποταμιευτή-επενδυτή στην παρούσα χρονική συγκυρία. Προσφέρουν επαγγελματική διαχείριση, ποικιλία επιλογών, ευρεία διασπορά και δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης.

Ξενόφος: Η κρίση αναδεικνύει νικητές... τα Α/Κ

Ξενόφος: Η κρίση αναδεικνύει νικητές... τα Α/Κ

Έχοντας βιώσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 70 ετών διαπιστώνεται ότι νικητές στη μάχη της θεσμικής διαχείρισης αναδεικνύονται τα Αμοιβαία Κεφάλαια. Η αποτυχία των hedge funds. Γράφει ο Άρης Ξενόφος. 

Δ. Σκαλαίος: Πακέτο 28 δισ. ή bridge finance;

Δ. Σκαλαίος: Πακέτο 28 δισ. ή bridge finance;

Το "πακέτο" των 28 δισ. ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητας ή είναι bridge finance για κάλυψη κεφαλαιακής επάρκειας; Γράφει ο γενικός διευθυντής οικονομικών των ΕΛΤΑ, Δ. Σκαλαίος.

Σταδιακή -και επιλεκτική- επιστροφή προς μετοχές

Σταδιακή -και επιλεκτική- επιστροφή προς μετοχές

Στην παρούσα φάση ένα χαρτοφυλάκιο αναφοράς θα "πρέπει" να περιλαμβάνει μέχρι 25% πολύ αυστηρά επιλεγμένες μετοχές, 30% κρατικά κυρίως ομόλογα και τουλάχιστον 40% διαθέσιμα. Γράφει ο Γ. Σμυρλής.

Σπ. Κυρίτσης: Μία λύση για την περιφέρεια

Εναλλακτική επιλογή ήδη εισηγμένων που θέλουν να μειώσουν το κόστος τους αποτελεί η ΕΝ.Α., τονίζει ο Σ. Κυρίτσης της Τ. Κύπρου. Συμπεράσματα από τη λειτουργία της με αφορμή τα "γενέθλια" ενός έτους.

Μαθητής του Buffett ο καλύτερος διαχειριστής Α/Κ

Λάτρης των μετοχών αξίας, των small caps και μαθητής του Warren Buffett, ο John Deysher του Pinnacle Value Fund είναι ο «διαχειριστής της χρονιάς», καθώς κατάφερε να χάσει μόλις 16,9% σε ένα καταστροφικό έτος.

Κουφάρης: Προέχει η εμπιστοσύνη των επενδυτών

Οι χρηματιστηριακές αγορές και το ΧΑΚ θα αντέξουν και αυτή την κρίση, όπως άντεξαν και άλλες κρίσεις στο παρελθόν, για το καλό τόσο των οικονομιών όσο και των επενδυτών. Γράφει ο πρόεδρος του ΧΑΚ, κ. Γεώργιος Κουφάρης.

Δ. Τζάνας: Χαμηλές προσδοκίες το 2009

Έτος πενιχρών προσδοκιών στο μέτωπο τόσο της οικονομίας όσο και των μετοχικών αποδόσεων και της εταιρικής κερδοφορίας είναι το 2009, "annus horribilis" το 2008. Οι προοπτικές της Ελλάδας. Γράφει ο Δημ. Τζάνας.

Δ. Λευτάκης: Το τέλος της αγοράς ταύρων

Μια ενδελεχής ανασκόπηση των όσων συνέβησαν στο 2008 δείχνει ότι η παγκόσμια οικονομία δεν έχει δει ακόμη τα χειρότερα. Ποια στοιχεία συνετέλεσαν στη διεθνή κρίση. Γράφει ο Δ. Λευτάκης.

"Οι κλασικές επενδύσεις αντίδοτο στην κρίση"

Ο broker, τα εγγυημένα και μια κατάρρευση

Π. Καβουρόπουλος: Καλό το 2007 για μετοχικά Α/Κ

Οι τιμές-στόχοι και οι στόχοι των επενδυτών

To "Eθνικό"... πρόβλημα του Γενικού Δείκτη

Η ύφεση θα... σώσει τις ΗΠΑ

Αρκεί η αντίδραση την ύστατη ώρα;

P. Morici: ”Αφελής” Bernanke- ”Διεφθαρμένη” Wall

”Η Ελλάδα μπροστά στη νέα πραγματικότητα”

Νέο εργαλείο για τον επενδυτή: Τα CFDs

v